Cultura des de la pantalla del teu mòbil

a Actualitat/Cultura

Aquests dies de confinament pel covid-19, s’ha popularitzat l’opció de visitar els museus virtualment

Com ja sabeu, estem en estat d’alarma i el confinament de la població en les seves llars és obligatori, amb algunes excepcions. Com a conseqüència, moltes institucions i locals s’han vist afectades i han tancat les seves portes amb l’objectiu comú de parar la propagació del covid-19.

”Qualsevol tecnologia suficientment avançada és equivalent a la màgia”
Arthur C. Clarke

Entre aquests espais clausurats estan els museus, els qual, òbviament, no poden ser una excepció. Per això, ara s’ha posat de moda l’opció de visitar-los virtualment. Fins i tot estirats al sofà de casa, podem recórrer les galeries i gaudir amb les col·leccions que molts museus ens ofereixen a través del mòbil.

Aquestes visites virtuals, en alguns casos, s’inauguren ara. Però en d’altres que ja comptaven amb aquest servei, només s’ha reforçat la seva digitalització, podent fer recorreguts virtuals pels interiors del museu. Fins i tot alguns fan visites guiades per les seves xarxes socials. 

El museu del Louvre és un dels molts museus que han promocionat les visites virtuals

Els museus que ara es poden visitar a través de la pantalla no són només locals i de proximitat. En aquestes visites, també es poden veure peces d’art com la Gioconda, gràcies a les visites virtuals del museu del Louvre, a París.

Com aquest hi ha molts més exemples al llarg i ample del món. Ara teniu l’oportunitat de veure peces, que potser mai us haguéssiu imaginat.

La Generalitat de Catalunya ha proporcionat un apartat, en què fàcilment podeu accedir a qualsevol d’aquestes visites virtuals als museus.

(Català) Soc el Roger Iglesias de 3r de l’ESO. Les meves aficions crec que diria que són la cultura, la lectura, amb especial la novel•la històrica i de misteri, i les ciències. A part d’aquestes petites aficions, que demostren la secció on estic, també m’agrada molt la història, especialment el món grec i romà.

(Castellano) Soy Roger Iglesias de 3ro de la Eso. Mis aficiones creo que diría que son la cultura, la lectura, en especial la novela histórica y de misterio, y la ciencia. A parte de estas aficiones, que demuestran la sección donde estoy, también me gusta mucho la historia, en especial la griega y la romana.

(English) I’m Roger Iglesias from 3rd ESO. My hobbies, I think I would say our culture, Reading, especially the history and mystery novel, and science. Apart from this hobby’s, which shows the sections where I am, I also like history especially Greek and Roman.