Nova literatura, nous pensadors, noves persones

a Opinem

La majoria de nosaltres tendim a queixar-nos de la manca de temps, de la gran quantitat de feina que tenim, de l’estrès que això ens genera … Però, ara tenim excusa?

Els llibres ens fan somiar

Ara, de sobte, ens diuen que ens hem de quedar a casa unes setmanes, veurem quantes, i el primer que pensem és: “quin avorriment, que faré jo ara? M’asfixiaré”. Perquè aquesta situació de confinament pel coronavirus una vegada més ens demostra que ens encanta queixar-nos per tot, sense cap motiu. Què millor que uns dies per reflexionar, acabar o començar aquell llibre que tenies pendent, mirar aquella pel·lícula que t’havien recomanat, continuar aquell projecte que havies deixat per manca de temps, aprendre aquell idioma que era impossible començar…

Ara, només necessitem una cosa: ganes. Perquè temps i feina, jo crec que ja en tenim. A més, ens estan oferint múltiples opcions: concerts, teatres, museus… 

Aprofitem aquesta situació per pensar, reflexionar i fer-nos millors persones, per fer una pausa de la rutina i pensar realment qui som, cap on anem i què volem ser. 

Sobretot, us convido a gaudir de la lectura! A aquells que sempre ho fan, només els animo a continuar fent-ho, però sobretot vull fer una crida a aquells que no ho fan, perquè potser, d’aquest malson, en sortirà algun poeta, escriptor, pensador o metge que ens permetrà fer una societat més bona, més justa. I tot això gràcies a la lectura. Potser hi haurà gent que descobrirà nous gèneres, nous estils, noves formes de pensar. Però dic potser, perquè si continuem estant 24/7 a la pantalla, no podrem avançar ni a nivell personal, ni a nivell de societat, en conseqüència.

Els nens també participen de la lectura

Com digué Oscar Wilde: “la societat pot perdonar a un criminal, però no a un somiador”. Així doncs, aprofitem el confinament per desmentir aquesta frase i fer que la literatura ens faci més intel·ligents i més lliures que mai.

Soc l’Alèxia Piñol Matas de 4t d’ESO. M’agrada llegir i com a consequència escriure. Encara no m’he llegit tots els clàssics rusos o anglesos, però és un dels meus propòsits. Estic a la secció de cultura per tal de respectar-la i apreciar-la cada cop més i aprendre’n d’aquesta. Ja que, com més aprenc, més descobreixo tot el que desconec i m’agradaria aprendre. Com digué Isaac Newton”el que sabem és una gota d’aigua; el que ignorem és un oceà.” I per tal de crear nosaltres un oceà de coneixament i cultura, farem d’aquesta secció aquest oceà, descobrint així cada setmana una mica més amb els lectors. Sóc aquell tipus de persones que començo moltes llibretes amb moltes idees i no les acabo mai: ni les llibretes, ni les idees. Però, qui no?