Dones, menyspreades en l’esport

a Actualitat/Esports/Tema del mes

Les dones sempre han estat infravalorades en aquest àmbit, ja que ha estat “reservat” pels homes durant molt de temps

Des de fa molt de temps la dona és tractada amb inferioritat respecte l’home en molts aspectes i àmbits. Un d’ells és l’esport. Per això, aprofitant que recentment va ser el dia de la dona, us presentem a algunes de les dones que van escollir dedicar-se a aquesta temàtica i van triomfar sense arribar a ser mai famoses.

La primera és Wilma Glodean Rudolph, una atleta afroamericana que de petita va patir una malaltia anomenada pòlio, que llavors no tenia vacuna. Aquesta malaltia la va deixar amb una cama paralitzada però cada dia la Wilma intentava caminar sense aparells per així poder tornar a caminar. Un dia el seu somni es va complir i, aprofitant aquest moment i amb molt esforç, la noia es va posar a entrenar atletisme. La victòria tardà poc en arribar, ja que la Wilma va córrer en nombroses curses i quasi totes les va guanyar.     

Un altre exemple és el de l’Ashley Fiolek, nascuda el 22 d’octubre del 1990. Ha estat una de les poques pilots de motocròs que hi ha hagut i no ho ha tingut gens fàcil, ja que en el seu moment era impossible i inconcebible veure una dona fent motocròs. A més a més, l’Ashley era sorda però tot i això va poder participar en moltes curses i algunes d’elles les va guanyar.

Una atleta que segur que moltes de nosaltres coneixem és la Simone Arianne Biles, la noia, nascuda el 14 de març del 1997, que ha dedicat la seva vida a la gimnàstica. La vida per a Biles no va ser sempre fàcil, ja que els seus pares eren addictes a la droga, motiu pel qual, van haver de portar-la a un orfenat. Els seus avis van fer-li de pares i la van educar en els valors de la humilitat i en ser un exemple per a l’altra gent. El resultat no li ha anat pas malament, ja que ha guanyat cinc campionats del món, essent l’única en guanyar 3 consecutius.

Simone Biles fent exercicis a la barra

Així doncs, cada vegada més, les dones van participant en diferents esports fins a convertir-se en campiones. Moltes vegades aquestes atletes fan grans coses, però pel simple fet de ser dones i fer esports on la gran majoria d’esportistes són homes, fa que elles passin a un segon pla i que moltes vegades no se les reconegui. 

Soc la Surya Parral i curso 1r ESO a Lestonnac. M’agrada llegir, escriure i dibuixar, però sobretot m’ agrada córrer. També m’ agrada riure i divertir-me amb els meus amics i amigues. D’altre banda m’ agrada anar al cinema i veure pel•lícules sobretot de comèdia, d’aventures i de misteri.

El més recent de

Anar a dalt