Els joves i les xarxes socials. (Font de la imatge: unsplash.com)

Xarxes socials: una addicció descontrolada

/
102 views

Són una eina indispensable en les nostres vides i les hem convertit en una necessitat primària

Les xarxes socials estan molt presents en la nostra vida. Les podem considerar perilloses, però també tenen les seves virtuts. No és bo abusar-ne, s’ha de fer un bon ús d’elles. 

Com a punt positiu, les podem considerar un mitjà de comunicació molt útil on pots assabentar-te de coses que estan passant a l’altra punta del món. Amb un sol clic podem tenir tota la informació que necessitem. També ens podem comunicar amb tothom sense necessitat de parlar per carta o en persona. Pot ser una forma d’oci amb la qual no ens avorrim mai.

D’altra banda també sembla evident que tenen alguns desavantatges. Estem exposats a tot, i qualsevol persona pot tenir informació teva confidencial ja que tot el que es penja o s’escriu deixa de ser de la teva propietat i passa a ser de la respectiva xarxa social. Estan dissenyades per a crear addicció i que ens hi passem el màxim d’hores possibles. Des de ben petits ens passem moltes hores exposats a les xarxes i això pot acabar perjudicant-nos mental i visualment, ja que els nens que comencen des de ben menuts es refugien en aquestes i no aprenen a relacionar-se ni amb el medi exterior ni amb la seva família i amics.

Poc a poc les tecnologies van evolucionant i involucrant-se cada vegada més en la vida de la gent fins a ser indispensables en el nostre dia a dia, per això, hem de vigilar de passar més temps amb les nostres famílies i amics per a conèixer-nos més. 

close

El més recent

Un equip inoblidable

El Barça femení guanya la Champions League després d’una contundent victòria davant el Chelsea (0-4) El