Les eleccions dels EEUU marquen el panorama internacional. (Font de la imatge: unsplash.com)

Biden, un raig d’esperança pels EEUU

/
67 views

La fi del mandat de Trump és una bona notícia. I la victòria de Biden, del tot justa

Joe Biden ja és el nou president dels Estats Units. Però no ha estat un camí fàcil. El recompte d’aquestes eleccions era decisiu. Els resultats de la primera meitat del recompte no podien estar més igualats, la tensió a l’aire es podia tallar amb un ganivet: la gent no es desenganxava dels seus televisors, quasi no dormia. Fins i tot n’estaven pendents les persones de l’altra banda del món.

En canvi, durant la segona meitat del recompte, la diferència entre els vots blaus i els vots vermells era abismal. Donald Trump, frustrat per la victòria irrefutable del seu oponent, va començar a parlar en les seves conferències de què els vots per correu eren un frau i, per tant, que la victòria era seva.

La campaña electoral ja havia començat marcada per importants successos que van canviar el país, protagonitzats pel coronavirus i seguits d’altres esdeveniments secundaris, però no menys importants, com el moviment BLM (Black Lives Matter).

Trump, el candidat republicà, no ha demostrat cap respecte cap als drets i valors humans durant el seu mandat. I la millora de l’economia al país no li ha compensat la balança, inclinant-se cap al candidat demòcrata. I és que des que va aparèixer als mitjans la cara de Biden tot s’ha decantat a favor seu. Prometia arreglar la trencadissa generada per Trump en els temes del immigrants i del covid, i també ha estat parlant que començarà a prendre mesures en relació a l’escalfament global.

Per això pensem que després d’aquesta violació dels drets humans que s’ha vist en aquests quatre anys de Trump, ara hi ha un petit raig d’esperança amb els aspectes comentats en les conferències de Biden. Som optimistes. Tot i que tampoc es pot saber del tot què passará amb el nou president. I és possible que no es compleixen les coses que prometia als seus discursos. La seva victòria és justa.

close

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

I accept the Privacy Policy

El més recent

Un equip inoblidable

El Barça femení guanya la Champions League després d’una contundent victòria davant el Chelsea (0-4) El