Les roses i els llibres, bàsiques en un 23 d'abril. (Font de la imatge: unsplash.com)

Sant Jordi, la festa més emblemàtica

22 views

Roses i llibres tornen a omplir els carrers després que la pandèmia ens deixés sense la diada del 2020

Aquest any ha sigut estat per tothom. Moltes de les grans festes han quedat suspeses o aplaçades per més endevant, però això ha canviat aquest mes d’abril, en concret el dia 23, durant la diada de Sant Jordi. Alcaldes i alcaldesses de ciutas i pobles d’arreu del territori català han fet el possible per aconseguir que aquesta diada fos un dia especial per recordar, després que el 2020 quedés completament ajornada per la pandèmia.

Durant aquest dia vam observar les llargues cues de familiars, amics i parelles, esperant ansiosos per poder entrar a les llibreries i parades plenes de llibres. Però no cal oblidar el més venut aquest any durant la diada, l’element més essencial i amb més significat en un 23 d’abril: les roses. Les roses donen color pintant els carrers de roig en aquest dia tan especial.

Durant el dia 23, els autors d’obres populars del moment surten a les rambles de les ciutats per signar exemplars amb dedicatòries als seus lectors. I aquest any no ha estat una exepció. Cues llargues que valia la pena fer es van formar al bell mig de les rambles per aconseguir aquestes dedicatòries de manera presencial.

Segons el diari ARA, més de la meitat dels llibres que s’han venut en l’edició d’enguany eren en català. El més venut de tots ha estat La dona de la seva vida, de Xavier Bosch. En ficció en castellà, el major èxit se l’ha endut Sira, de María Dueñas. A cor obert, de l’investigador i metge Oriol Mitjà; Paraules d’Arcadi, d’Arcadi Oliveres; El humor de mi vida, de Paz Padilla o Parla bé, collons, de La Incorrecta han estat algunes de les altres obres destacades al Sant Jordi 2021.

close

El més recent

Un equip inoblidable

El Barça femení guanya la Champions League després d’una contundent victòria davant el Chelsea (0-4) El