7 aspectes que ens diferencien de la resta d’animals

Gabriel Dening i Albert Coscollola

Parlem

Ningú no gaudeix d’una xerrada com nosaltres, els humans, encara que no diguem res especialment interessant.

Els humans som únics

Els humans caminem de manera diferent comparat amb els altres animals. La nostra manera de caminar és totalment diferent a qualsevol altre animal: caminem completament alçats. Aquesta manera de moure’s és útil perquè allibera les nostres mans per poder utilitzar altres eines. Desafortunadament, els canvis realitzats a la nostra pelvis per ajudar-nos a moure’ns sobre dues cames també fa que el part sigui inusualment perillós en comparació amb la resta del regne animal. Tenim una corba lumbar a la part inferior de l’esquena, cosa que ens ajuda a mantenir l’equilibri mentre ens parem i caminem, però també ens deixa vulnerables al dolor i la tensió a la part baixa de l’esquena.

Pel

Podria semblar que no tenim pel en comparació amb els nostres cosins animals més propers. Tot i això, un tros de pell humana posseeix tants fol·licles productors de cabell com la pell d’un ximpanzé.

Un cervell superior

El que és clar és que el cervell dels humans està molt més avançat. Doncs és normalment tres o quatre vegades més gran que el cervell del mico més gran.

Coneixements

Els éssers humans adquirim coneixements per aconseguir solucions. Hi ha animals que poden seguir un patró semblant, perquè també interioritzen coneixements, però no acaben de donar solucions perquè el seu cervell està menys avançat.

Moviments

També són diferents perquè encara que nosaltres podem córrer, no ens desplaçarem tan ràpidament com ho pot fer segons quin tipus d’espècie. Mentre que altres poden volar una cosa no aconseguible pels humans. I per això s’observen moltes més diferències.

Sociabilitat

Hi ha grups d’animals que se sociabilitzen els uns amb els altres. Però no són capaços de comunicar-se fins al final. Les capacitats socials dels humans són sempre superiors.