Carlos Alonso-Villaverde: “Les banderes descriuen cada país”

Descobrint la cara dels països. El Carlos Alonso-Villaverde Peña té catorze anys i és d’Altafulla, tot i que ha nascut a Tarragona. Li agraden els esports i un dels seus hobbies és saber-se totes les banderes del món.

Quin factor influeix a fer aquest hoobie?

Vaig començar a tenir curiositat per aquest tema quan vaig descobrir que la bandera de Polònia s’assembla molt a la de Mònaco. A partir d’aquell moment vaig voler investigar més coincidències fins a tenir constància de totes les banderes del món. Aquest coneixement el vaig anar adquirint gradualment, o sigui amb el pas del temps.

Segons el que ens expliques, vas tardar un cert temps a tenir un coneixement més global d’aquest tema. Quan vas tardar aproximadament?

Vaig tardar tres setmanes, cosa que no recomano, ja que jo ho vaig fer molt de pressa perquè soc una persona la qual s’ho pren tot molt seriosament. Però, si tu només vols que sigui un hobbie, et recomano adquirir aquest coneixement en un període més gran de temps, dividides per continents.

Per què aquest tema et produeix una atenció especial que el diferencia d’altres?

Jo crec que cada bandera pot expressar el pensament del país al qual representa. Segons la bandera, et pots fer una idea del pensament de la població i amb el que es representa.

Quina és la teva bandera preferida, pel que representa o el seu disseny i per què?

Una de les meves banderes preferides és la de Gal·les pel contrast de colors i la història sobre el drac de Gal·les. Apareix en la seva bandera de Gal·les i és probable que es tracti d’una petjada de la colonització romana, l’exèrcit de la qual utilitzava dracs com a estendards.

Quina és la bandera més extravagant del món per a tu?

La bandera més estranya que conec és la d’Sri Lanka. El contrast de color amb la predominança del color grana no enganxa amb la quimera que hi ha com a element principal de la bandera.

Redactor junior

close