Héctor Calvo: “La vela m’ha ajudat molt, tant a nivell físic com mental”

Hem acompanyat l’Hèctor Calvo, professor i cap d’estudis de l’escola Lestonnac Tarragona, al laboratori. Allà hem pujat les persianes i la llum ha entrat a la sala. Ens hem acomodat al tamborets i hem començat a parlar.

En primer lloc, ens agradaria saber com i quan va començar aquesta afició per la vela?

Tot va començar quan era petit, als 7 anys, perquè des de la meva casa es veia el mar i em donava curiositat. Em cridaven molt l’atenció els vaixells. A més a més, el meu avi navegava.

Com vas compaginar els estudis i el treball amb aquest esport?

Ho portava bé, però a 3r d’ESO em va costar més. A batxillerat vaig faltar a classe bastant, i després em van donar una beca per a la universitat. Allà, com a vegades tenia tornejos i competicions, em canviaven algunes dates d’exàmens i convalidava assignatures.

Esperaves arribar tant lluny en el món de la vela?

La veritat és que no. De fet, quan tenia nou anys tenia molta por pel vent, però ja més endavant vaig perdre aquesta por a les tempestes.

On entrenes?

Normalment a Barcelona, tot i que a vegades vaig a Santander, on hi ha unes platges molt boniques.

Què és el que més et fascina d’aquest esport?

El fet de que cada dia aprens una cosa nova gràcies a les pròpies experiències o als consells d’altres practicants. D’altra banda, m’agrada molt el fet de què cada vaixell té una història i una experiència. Cada vaixell amb el que navego es un món.

Continues practicant aquest esport i el compagines bé amb la feina de professor?

Soc professor i cap d’estudis d’aquesta escola, però continuo practicant la vela amb normalitat, entrenant i competint. Normalment practico vela els caps de setmana, però a vegades he de corregir exàmens, preparar-me les classes o ocupar-me d’altres temes. És a dir, que no puc anar a practicar l’esport.

Creus que aquest esport t’ha ajudat a estar en forma, tan física com mentalment?

Sens dubte. Aquest esport m’ha ajudat molt tant a nivell físic com a nivell mental, i m’ha proporcionat autoconfiança i estabilitat mental. Segons el meu punt de vista un esport és una ajuda impressionant per desconnectar.

Redactor junior

close