/

Hèctor Calvo: “Som l’escola més antiga de Tarragona”

L’Hèctor Calvo és professor d’història i geografia a Lestonnac de Tarragona, a més de ser el cap d’estudis. La seva afició és la vela i està molt interressat en l’actualitat i la cultura i la història de la nostra ciutat.

Aquesta entrevista ens portarà a conèixer tota l’informació sobre la celebració del 325è aniversari de l’escola; història, activitats, experiències personals, opinions sobre diversos temes i més.

Hector Calvo, cap d’estudis de Lestonnac Tarragona

Què signifiquen els 325 anys per l’escola?

Fer història és molt important perquè som l’escola més antiga de Tarragona i a més va néixer com una escola femenina, per tant crec que aquesta opció de celebrar-ho és importantíssima.

Qui celebra els 325 anys? L’escola de Tarragona o la Companyia de Maria?

L’escola de Tarragona. La Companyia ja té 400 anys.

Es farà alguna celebració especial respecte al 325 aniversari de l’escola?

Sí, hi haurà unes activitats que es presentaran al novembre en un tríptic: xerrades, viatge de la secundària i el batxillerat, concursos d’elements on hi haurà autoritats de Tarragona, de Catalunya, també hi haurà una gran quantitat d’equips de Lestonnac.

Qui participarà en les activitats?

En algunes hi participen unes edats determinades, però tota l’escola hi participa en les activitats. Està escrit en la guia del centre que s’enviarà a les famílies. Es fa una sortida a Burdeos que és només per la ESO i Batxillerat a mitjans de març, es faran diverses trobades de les escoles de Lestonnac, cada tarda hi ha activitats programades, però tots farem activitats. També de caràcter religiós per l’alumnat i els professors.

Hi ha alguna informació sobre aquest aniversari que únicament tú sàpigues?

Tot. Estic a la comissiva del 325 aniversari, per tant, jo sé totes les activitats que hi ha programades que la resta no saben, només ho sap direcció i alguns professors més. Les anirem comunicant sobre el mes de novembre.

Quin és l’objectiu de la festa?

L’objectiu de la festa és celebrar la història del nostre col·legi, de que no s’acaba aquí, sino que seguim cap endavant i de projectar camins nous, és per això que l’escola està a Tarragona, segueix vigent, volem que ens coneguin, que sàpiguen quin és el nostre projecte educatiu, és a dir obrir-nos encara més a la ciutat.

Personalment, t’agrada celebrar aquest tipus de festes?

Sí, perquè jo, com a alumne, ja vaig celebrar el 300 aniversari, o sigui jo vaig participar en el 300 aniversari com a alumne i ara participo com a professor en els 325 i la veritat és que no m’ho esperava.

La celebració dels 325 anys serà igual que la dels 300 anys de l’escola?

No, canvia. Per què canvia l’època, com ens relacionavem llavors i com ara, llavors també vam fer un viatge, ara igualment es farà, diverses trobades amb escoles de Lestonnac també es faran, simplement que hi haurà més autoritats de les que hi havia llavors.