La playlist del dia, coincidint amb el Dia Internacional de l’Art

Gràcies a les noves tecnologies, la música és present en el nostre dia a dia cada vegada de manera més diversa que mai. La música també és molt útil per comunicar fets de l’actualitat. Ja que s’acosta mitjans d’abril, hem aprofitat per crear una playlist sobre el Dia Internacional de l’Art el 15 d’abril.

70 Million

Els membres de la banda francesa “Hold your horses” van agafar com a insìració diverses pintures clàssiques i les van recrear en aquest divertidíssim vídeo. Es un video molt representatiu en el món de l’art ja que surten diferentes obres artístiques famoses. Definitivament de les cançons i els vídeos que parlen d’art més completes del món.

Somebody that I used to know

Al principi tots dos estan acolorits de la mateixa manera que el mural, formant part d’un mateix tot, però després de la conclusió de la discussió, la noia es decolora mentre que el noi segueix acolorit del color del mural; d’on s’extrapola; que mentre la noia segueix endavant i deixa de formar part de la relació (anem, el mural n’és una metàfora…) el noi es queda acolorit igual, donant a entendre que es queda ancorat en el passat.

Vincent (Don McLean)

El cantant que li va donar al món ‘American Pie’, i que va inspirar la cançó de Roberta Flack ‘Killing me softly’, és responsable també de ‘Vincent’, un tribut bell i commovedor a Vincent Van Gogh. La cançó inclou diverses referències als seus paisatges, però també a la vida atribuïda del pintor.

Dancing in the rain Robi Draco Rose

‘Nighthawks’, d’Edward Hopper, una de les obres d’art dels Estats Units més importants del segle XX, va servir d’inspiració per a aquest vídeo de Draco.

Mona lisa

Considerada l’obra d’art més important del món, Nat King Cole es va inspirar en la bellesa i l’enigma de la dona pintada, així com la seva popularitat, per a aquesta cançó d’amor capaç de fer sospirar qualsevol.

Paint it, Black 

La cançó narra el punt de vista d’una persona amb depressió. El protagonista vol que tot estigui pintat de negre perquè correspon a com es sent. El videoclip oficial es veuen fons de colors que a mesura que el video avança, es van pintant de taques negres. Així consegueix expressar els seus sentiments visualment.

Picasso’s last words

És una cançó escrita per en Paul McCartney, que explica la mort del gran pintor Pablo  Picasso. Fa referència a les seves obres i a la vida del pintor.

Magritte

La cançó Magritte  és una narració de les idees i emocions que venen a la ment a l’ex membre de Velvet Underground quan mira els quadres del pintor surrealista. Les constants al·lusions a barrets, paraigües, homes ocultant-se de la vista i finestres no ens deixen mentir. La cançó és una transcripció oral del que va pintar el belga als seus quadres barrejada amb les sensacions que aquestes imatges van provocar a Cale.

Big eyes

Lana del Rey va ser escollida per gravar una cançó per la pel·lícula de Tim Burton sobre la vida de la pintora Margaret Keane. En lloc de inspirar-se en un a pintora, la cantant va escollir la vida de Keane com a inspiració. Igualment, escoltar la cançó mentre mires una de les pintures d’Ulls Grans que apareix a la pel·lícula li dóna un sentit nou a la canó.

Venus Lady Gaga

Aquest cançó en específic fa referència a una de les obres més importants de l’art renaixentista, El naixement de Venus de Sandro Botticelli, que pots visitar a la Galeria Uffizi, situat al cor de Florència.

Le Mer

Claude Debussy va escollir la famosa pintura de la gran ola de Kanagawa de Katsushika Hokusai per il·lustrar-se en el vertader sentiment de la cançó que es va inspirar en temàtiques japoneses.