Les persones sense llar davant de la Covid-19

El col·lectiu ha patit molt durant la pandèmia

Per: Genís Ribas, Alba Ferrer, Albert Coscollola, Gabriel Dening

En primer lloc, han sigut moltes les persones sense llar que han donat positiu en la Covid-19, ja que moltes d’elles s’han quedat sense feina per culpa del coronavirus i com no tenien diners per pagar la casa, s’han quedat sense un lloc on viure. Òbviament, la Covid-19 ha afectat el dia a dia de les persones sense llar, ja que no poden dutxar-se on normalment ho fan ja que ha estat tancat i no han pogut anar a buscar menjar als llocs habituals.

En segon lloc, segons les dades de l’ajuntament de Barcelona hi ha 2.452 persones sense llar ateses, i diuen a Catalunya es calcula que hi ha un total de 5.000 persones sense llar. Durant la pandèmia, s’han estudiat les possibilitats per a acollir i confinar les persones sense sostre, ja que molts centres d’atenció a persones sense llar han reduït les seves activitats per por als contagis.

Finalment, l’ajuntament de Barcelona oferirà 225 llits per a homes i 72 per a dones. A Lloret s’oferirà un espai per poder cobrir les necessitats bàsiques d’higiene i també menjar i kits d’higiene.

En conclusió creiem que l’ajuntament de Barcelona i Lloret han fet un molt bon acte, ja que les persones sense llar, estan més segures, protegides, i tenen menys possibilitats d’agafar la Covid-19. A més tenen lloc on viure.

Redactors Juniors

, , ,
close