Ona Rodríguez: “Volia seguir per aconseguir nous objectius”

L’Ona Rodríguez Cornejo és una noia de 14 anys nascuda a Tarragona. Va començar la seva carrera com a patinadora de patins en línia fa més de cinc anys. L’Ona ja ha competit en algunes capitals més importants d’Europa i ha guanyat alguns premis importants de les seves categories.

Ona, des de quan fas patinatge?

Doncs porto fent patinatge des dels 7 anys.

Ostres! Què petita… per què vas voler començar?

La veritat és que la meva mare va començar a anar-hi i jo hi vaig anar a provar amb ella i em va agradar molt. Em vaig apuntar i partir de llavors ja no ho he deixat.

A quins clubs has estat?

Vaig començar al Nàstic de Tarragona, on vivia. Ara estic a Barcelona en un club anomenat CVP el Prat.

Què interessant… amb quants anys va ser la teva primera competició? I la primera medalla d’or?

La primera competició en què vaig participar va ser el primer any en què estava al club patinant. La primera medalla d’or més o menys important que vaig guanyar va ser amb 11 anys.

Què bé doncs, des de petita guanyant. Què et va impulsar a seguir competint?

Sí (somriu), moltes gràcies. El que em va impulsar a seguir va ser que em motivava quan veia que millorava i volia seguir per continuar aconseguint nous objectius.

Ara, què és el que més t’agrada de patinar? I el que menys?

El que més m’agrada és la velocitat que agafes i quan guanyes després de tot l’esforç fet, i el que menys m’agrada és quan em surt una carrera malament o caic.

Pel que tenim entès, fa poc vas ingressar en una escola de patinatge, com et vas sentir al respecte?

Doncs el canvi em va costar una mica respecte al ritme d’entrenament, ja que entreno molt més que abans. Però en tema d’estudis i amistats bastant bé. Trobo a faltar molta gent, però estic adaptada a la nova experiència.

Llavors, quin creus, o consideres, que és el teu millor assoliment?

La competició més important que vaig anar va ser a una copa d’Europa ara no fa molt que vaig quedar en tercera posició.

Algun cop t’has frustrat o entristit per no arribar on volies?

Doncs alguna vegada, quan tens alguna època dolenta, en la qual els resultats no surten, sempre passes mals moments. El que faig és no rendir-me i seguir. Pensar que tot arribarà si fas les coses bé. És per això que continuo entrenant encara més dur per arribar allà on vull.

Finalment, voldries dedicar-te professionalment a això? Per què?

Doncs realment no sé si m’hi dedicaré professionalment. Però m’agradaria arribar a les Olimpiades i mentrestant estudiar per tenir un futur de costat patinatge.

Moltes gràcies per aquesta estona Ona! Fins aviat!

Gràcies a vosaltres!

Després d’aquesta conversa amb l’Ona Rodríguez, podem entendre millor la seva trajectòria esportiva i on vol arribar. Li desitgem molta sort en tot el que es proposi i que pugui arribar molt lluny. Gràcies per aquesta entrevista!

Redactor junior

close