/

Prepareu-vos estudiants per a les millors sortides de tot l’any!

Aquest curs els nens i nenes de Lestonnac l’Ensenyança gaudiran de les millors excursions que es poden imaginar

PARVULARI

L’àrea de parvulari comença a fer excursions a partir de P1. Van al parc de davant de l’arc de Sant Antoni i recolleixen fulles dels abres, ja que és la tardor. Els de P2, ja fan excursions més elaborades, on van a veure animals al Corral del Neri, situat al Catllar (Tarragona) on fan diferents activitats, com conèixer els animals, jugar al parc, saltadors, laberint… i moltes més!

INFANTIL

L’àrea d’infantil, que seria P3, P4 i P5, les excursions i sortides estan relacionades pels projectes que estan treballant a classe.

Al primer trimestre el curs de P3 està plantejat un projecte de fulles de la tardor. Mentre que P4 tindrà una activitat de vocabulari de la tardor en anglès. P5, en canvi, participarà en un projecte de l’estació de tren. Per acabar P4 i P5 tindran una activitat en comú la qual és l’anada de convivències.  

Al segon trimestre P5 anirà al castell del Catllar. P3 aniran a ecocamp Vinyols, ja que estan treballant els horts i els animals. I P4 aniran al refugi de les set cabretes a Botarell. També faran diverses sortides per Tarragona, com al teatre o al mercat, com és el cas de P3, per anar a comprar fruita, verdura…

I per últim, tots els cursos, aniran de colònies a la capella de poblet.

Cal remarcar que totes les sortides i excursions no estan a més de 30 km de la ciutat, ja que es tracta de nens petits.

PRIMÀRIA

La primària és el grup que faran més sortides. Normalment, fan una o dues per trimestre més les colònies.

En el cas de primer i segon de primària han anat de convivències a Cambrils aquest mes d’octubre. Primer de primària, també aniran a conèixer com es fa la mel i segon a pasturar cabres. Hi hauran altres sortides, però no estan confirmades.

Tercer i quart han anat junts de convivències a Montserrat. A Pratdip, allà faran una sèrie d’activitats, gimcanes i coneixeran una mica més la història d’aquell petit poblet. Quart anirà a uns terraires.

Finalment, cinquè i sisè que aquest trimestre han anat de convivències al Llorito, l’ermita de la ciutat. I durant el segon i el tercer trimestre aniran a CosmoCaixa i al Poble Espanyol on faran una sèrie de tallers i activitats.

Per concloure l’any, tots els cursos de la primària aniran de colònies a la finca English Summer a Prades. Allà passaran quatre dies i cinc nits meravelloses amb els seus amics i companys

ESO

Les excursions de l’ESO són més elaborades en comparació a les de primària. Aquest any se centraran a fer sortides d’aventura o viatges de final de curs, com és el cas de quart i tercer.

Els de primer començaran l’ESO anant a les Mines de Bellmunt del Priorat. En canvi, segon anirà a Santes Creus a visitar el monestir de la zona. A més a més, també faran Vela i Tirolines, és a dir, activitats aquàtiques i rurals.

Al primer trimestre els nens i nenes de tercer de l’ESO aniran a Sant Sadurní a veure la producció de cava i aniran a dinar a Sitges. A finals del segon trimestre empalmaran el viatge a Bordeus amb l’intercanvi a Alemanya, on podran gaudir de la companyia d’alumnes d’un poble a prop de Frankfurt. A Alemanya faran 2 h de classe diària durant una setmana i mitja, entre altres activitats que proposaran els professors natius. Per acabar, al tercer trimestre faran una petita escapada cap a Barcelona amb els nens de l’intercanvi quan vinguin a Tarragona.

Els de quart, en canvi, al primer trimestre aniran a Barcelona per participar en un concurs, que anteriorment van guanyar. Com a viatge de final de curs aniran a Carcassona o a Tolosa, però encara s’està decidint.

Parlant de l’ESO en general aquest any s’ha decidit fer un viatge conjunt on es viatjarà a Bordeus per celebrar que l’escola compleix 325 anys des de la seva fundació. Per això s’ha plantejat visitar la preciosa ciutat i ja de pas visitar l’escola original que està a França.

BATXILLERAT

Els més grans que són els de Batxillerat, els alumnes de 1r i 2n aniran a l’espai de l’estudi per començar a donar un cop d’ull a les universitats. Entorn del seu viatge de fi de curs aquest any han decidit viatjar a París amb autocar i estaran una setmana exacta.