Quines són les sortides escolars programades al centre per aquest curs?

Per: Abril Calle, Alma Minaya, Jana Peralta, Júlia Montragull i Martha Sánchez

Durant el curs escolar, els alumnes de Lestonnac L’Ensenyança realitzen una sèrie de sortides. Algunes a nivell comarcal, d’altres provincial i d’altres arreu d’Europa. Les sortides són voluntàries, però els docents animen als nois i noies a participar-hi per poder gaudir dels avantatges que aporten, com ho són la convivència amb els companys, conèixer nous llocs, aprendre dades de diferents aspectes… 


  • Intercanvi a Alemanya: l’intercanvi a Alemanya és una activitat que proposa l’escola per als estudiants de 3r d’ESO. Consisteix en viatjar a Alemanya una setmana, en la que els estudiants descubriran com són les classes allí i estaran allotjats amb una família alemana. També s’aprofitarà per visitar la ciutat, conèixer les seves tradicions i la seva cultura. Més tard, els estudiants d’Alemanya viatjaran cap a Espanya i aprendran la nostra cultura.

  • Portaventura: la sortida al Portaventura la poden disfrutar els alumnes de 1r i 2n de la ESO. En aquesta excursió podran gaudir de les diverses atraccions del parc temàtic, acompanyats dels seus amics/gues.

  • Viatge final de curs 4t ESO/ 2n BAT: aquests viatges s’organitzen pels alumnes que acaben etapes; tant la ESO com el Batxillerat, puguin celebrar que han superat una etapa, junt amb alguns dels seus professors i amb els seus companys/es. En aquesta sortida, el destí acostuma a estar a Europa. Alguns exemples d’altres anys han estat: Londres, Roma, Dublín…

  • Colònies Infantil / Primària / 1r Eso / 2n Eso: Aquesta activitat s’organitza entre els mesos de març i abril. L’activitat consisteix en fer una excursió de 3 o 4 dies amb aquells qui vulguin anar-hi en una casa de colònies. Dorms i convius amb els teus amics, amigues… i et relaciones amb altres. També, fas excursions i sortides fora de la casa de colònies en les que acostumes a gaudir de la natura de les seves meravelles. És una experiència divertida, única i inoblidable.

  • Carnaval a Infantil, Primària i ESO:  Aquesta activitat la fan infantil i primària ells es disfressen de un tema en concret i surten a fer un ball a la catedral o altres llocs,després els de la eso fan sortides per Tarragona, normalment al miracle. 
  • Sortides lúdiques per la ciutat de Tarragona: aquestes sortides ajuden als alumnes de l’escola a descobrir parts de la seva ciutat i gaudir d’elles. Aprenen col·lectivament i treballen la convivència. A vegades es va al teatre, a la catedral, a visitar les parades de Sant Jordi a la Rambla Nova… 

Malgrat que les condicions post-pandèmia no són les més adequades per fer sortides i excursions, s’intentarà organitzar de manera que es redueixin riscos, així com s’avisaria als docents en cas de cancel·lació d’alguna sortida o activitat.

Redactor junior

close