Quines són les últimes novetats en l’àmbit musical urbà?

Per: Abril Calle, Alma Minaya, Júlia Montragull i Martha Sánchez

La música urbana envolta el trap, el hip-hop i el reggaeton.

El gènere de la música urbana és un del més escoltats actualment, sobretot entre el jovent i els adolescents. Cada vegada hi ha més artistes que es dediquen a aquest gènere musical. Especialment són escoltats els d’origen llatinoamericans, i també espanyols. Encara que també trobem artistes que canten amb altres idiomes, com ara l’anglès. 

Els artistes americans més coneguts actualment són Travis Scott, Nicki Minaj, Drake, Kanye West i Cardi B entre d’altres. 

Que cantin en espanyol hi ha la Nathy Peluso, Dellafuente, Bad Bunny, C. Tangana, Rauw Alejandro, Nicki Nicole, Rosalía y Rels B.

Bad Bunny, amb la seva nova cançó Lo Siento BB:/, juntament amb Julieta Venegas i produït per el conegut productor Tainy.

Rauw Alejandro, amb el seu àlbum VICE VERSA considerat com el millor àlbum de reggaeton dels darrers anys, estrenat el 25 de juny. VICE VERSA conté molts èxits mundials, destacant Todo De Ti, 2/Catorce i Cúrame. 

Nathy Peluso va treure el 8 d’octubre una nova cançó juntament amb C Tangana, anomenada Ateo. La cantant argentina i el cantant madrileny han produït aquest nou hit el qual es situa a la llista de cançons més reproduïdes a Youtube.

Nicki Nicole és una cantant argentina de 21 anys Pop latino; R&B latino; Trap latino  , amb el seu  àlbum Parte De Mi, estrenat el 28 d’octubre. Un àlbum variat amb perfectes melodies y beats, produïdes principalment per EVLAY i Bizarrap. També conté molts èxits, destacant Colocao, Sabe, amb Rauw Alejandro, i Me Has Dejado, amb Delaosa.

Dellafuente va treure el 5 de juny el seu últim disc, “Descanso en el poder”. Tot i així ja ha anunciat que treurà un nou àlbum titulat “Milagro” del qual ja ha tret una cançó. El videoclip està protagonitzat per joves granadins al carrer amb imatges intercalades del que sembla l’interior de l’Alhambra.

Rosalía estrena una nova cançó, acompanyada de The Weeknd: ‘La Fama’, la qual serà la primera cançó del seu tercer disc que es pot escoltar des de l’11 de novembre.

C. Tangana, amb els seus últims llançaments on colabora amb Nathy Peluso, a Ateo, i amb Jorge Drexler, a Tocarte. Gran part dels temes sonen genial, són molt enganxosa.